Så gör man polkagrisar

Här visar jag hur tillverkningen går till hos L-G:s Polkagriskokeri.

1

Kokning

Två kilo socker, vatten och ättika samt glykos kokas upp till 150 grader.

2

Upphällning

Koket hälls upp på en marmorplatta.

3

Färgning

Här målas de färger man vill ha.

4

Blandning

Koket skyfflas ihop med hjälp av degspadar.

5

Kylning

När koket är kylt är det dags att börja jobba med det.

6

Smaksättning

Här tillsätter man smakerna.

7

Knådning

Här jobbar man en luft och degen blir mer och mer vit.

8

Dragmaskin

Till sin hjälp har man en dragmaskin.

9

Rödfärgning

Här på bakbordet lägger man på den röda färgen.

10-11

Vridning/Delning

Här vrider man till en enda stor polkagris. Sen delas polkagrisen på mitten hela vägen.

12

Lite finlir

Här finslipas de sista detaljerna.

13

Mängd per kok

På ett kok blir det 48 polkagrisasar på 55 gram.

14

Rullband

Polkagrisarna får sedan ligga och stelna på ett rullband.

15

Fuktsäkring

Polkagrisen paketeras i plastpåsen för att hålla fukten borta.

16

Omslagspapper

Det sista omslagspapperet läggs på.

17

Redo för försäljning

Polkagrisarna säljs i kartonger med 100 i varje.